Home    Doel    Biografie    Contact    Pancrock 2015    Pancrock en CDJF   

Nieuwe koers voor de Cock de Jong Foundation

In de afgelopen jaren heeft de Cock de Jong Foundation (CdJF) beginnende artiesten willen ondersteunen door middel van een financiŽle bijdrage die gebruikt kon worden voor zaken waar een artiest of band de middelen niet voor had. Denk hierbij aan ondersteuning voor promotie of opname. Daar het ontzettend moeilijk is om hier de juiste kandidaten voor te selecteren deden we dit in het verleden op inschrijving. Na een selectie ronde werden er diverse artiesten uitgenodigd om op een avond met publiek een optreden te verzorgen. Aan het eind van deze avond werd er door een jury beslist wie de ondersteuning kreeg.

Inmiddels hebben wij besloten om een ander pad te gaan volgen. Wij houden alles scherp in de gaten wat er zoal gebeurt op muzikaal gebied in de regio en als er iets op ons pad komt waar wij van vinden dat het ondersteuning verdient vanuit de CdJF dan ondernemen wij actie. Uiteraard staat het iedereen vrij om een vrijblijvende aanvraag te doen!

Cock de Jong Foundation ondersteunt Pancrock

Pancrock (website) is een kleinschalig festival in Sint Pancras wat voortkomt uit het vroegere en inmiddels ter ziele gegane Pancpop. Sinds 2009 hebben een aantal enthousiaste mensen het festival weer nieuw leven ingeblazen. Wat centraal staat bij dit festival is de kleinschaligheid en de regiofunctie, maar het biedt ook zeker de mogelijkheid aan jonge mensen een plek, om op een podium te staan voor publiek.

Om publiek te genereren heeft de CdJF een donatie gedaan om twee Headliners naar Pancrock te trekken. Hierdoor krijgt Pancrock een welverdiende upgrade en de doelstelling is dat het festival dit jaar ook meer bezoekers zal trekken. De CdJF zal uiteraard ook zelf aanwezig zijn om alle lokale bands te bekijken en te beluisteren want je weet maar nooit wat voor talent er tussen zit.

Zoals Cock zelf altijd zei: ít komt zo als het komt!

 

nieuws

CdJF steunt artiesten en bands

Alkmaar - Een fonds van waaruit talentvolle bands en muzikanten financieel worden ondersteund. Dat was de wens van gitarist Cock de Jong (The Shavers) uit Alkmaar. Hij overleed in 2011 op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. In 2012 ging de wens van Cock in vervulling,... lees verder

Website CdJF in de lucht

Sinds vrijdag 18 mei jl. is de website van de Cock de Jong Foundation in de lucht. Via deze website informeren wij de bezoekers over o.a. de doelstelling van de CdJF en over de procedure voor de deelnemende artiesten en bands. Bovendien kun je hier terecht voor de laatste... lees verder

 

© Copyright 2012 CdJF. Powered by WEBFLOW and Studio Buzzer